*Be Natural ©riginal story of Alice Guy Blache by Alice Guy

dimanche 10 août 2008

PrPrimera directora director de la historia del cine Alice Guy
Alice Guy
Alice Guy o Alice Guy-Blanché (París, 1873- Mahwah, Nova Jersey, 1968) directora de cinema francesa, històricament va ser la primera dona a tot el món a excercir aquest ofici.
[edita]Biografia

Secretària a la companyia de fabricació d'aparells fotogràfics francesa Gaumont, va suggerir al seu cap, justament l'any següent que els germans Lumière fessin públic el seu cinematògraf, de provar a rodar una pel·lícula sobre una idea pròpia. Aquesta fou La fée aux choux, (1896), l'èxit de la qual feu que, des d'aquell moment, la companyia passès a ser també productora cinematogràfica i 'Alice Guy la directora encarregada de rodar tots els seus films de ficció.
L'any 1902 fou també pionera a l'ús del primer sistema de sincronia entre imatge i so, emprant discs de cera que calia gravar al mateix temps que la càmera rodava. Els films rodats amb aquest primitiu sistema foren anomenats phonoscènes i consistien, principalment, a breus monòlegs còmics, extractes d'operetes i cançons populars. El sistema fou acollit amb molt d'interès a l'Acadèmia de les ciències de París i despertà una certa curiositat pública fins al 1906, però les imperfeccions del sistema el feren inviable a llarg termini.
El 1907 es casà amb el també director Herbert Blache-Bolton, recordat per haver rodat The Saphead (1920), el primer llarg metratge de Buster Keaton, i poc desprès marxaren als Estats Units a on fundaren la productora cinematogràfica Solax Company. La parella tinguè llavors té el seu primer fill, fet que aturà momentàniament la carrera d'Alice Guy. Dos anys més tard, reemprengué la seva tasca com a directora a on destacà als films de comèdia, deixant a alguns d'ells una emprempta que avançaria les troballes més subtils del gènere.
El 1922 la parella es divorcià i, enmig de la crisi, Alice Guy torna a França a on mai més no aconseguí suport finacer per a tornar a rodar degut a que, després de l'aventura americana, el seu nom ja havia estat oblidat. Després del fracàs tornà als Estats Units a on viuria fins a la seva mort.
El 1953 fou guardonada amb la Legió d'Honor pel govern francès.

Aucun commentaire: